בחירת חברת אחסון לאתר וורדפרס

אחת ההחלטות הראשונות והחשובות שתצטרכו לקבל כשאתם ניגשים לבנות אתר בוורדפרס, היא באיזו חברת אחסון אתרים לבחור עבור האתר שלכם.
שרת האחסון הוא המנוע והלב של האתר. הוא משפיע בצורה ישירה על אספקטים קריטיים כגון אבטחת האתר, המהירות שלו, התמודדות עם עומס גולשים ועוד, ולכן חשוב להבין לעומק מה זה אומר, למה אנחנו זקוקים לו וכיצד נכון לבחור שרת מדויק עבור הצרכים הספציפיים שלך.

תוכן עיניינים

מה זה אחסון אתרים ושירותי ענן?

אתר וורדפרס כמו כל תוכנה או קובץ אחר, מורכב מאוסף של קבצים ונתונים כגון תמונות, טקסטים, קבצי קוד וכדומה. הקבצים והנתונים של האתר זקוקים למחשב עם זכרון ודיסק קשיח (Hard Drive) שיוכל לאחסן ולהחזיק אותם.

בפשטות, חברות האחסון מציעות השכרה של שטח אחסון בשרתים ובמחשבים שלהם על מנת שאנחנו נאחסן את האתר שלנו ונריץ אותו על גביהם. למה לא לאחסן במחשב שלנו אלא במחשבים שלהם אתם שואלים את עצמכם? כי חברות האחסון מחזיקות במרכזי שרתים המכילים מאות ואלפי מחשבים חזקים במיוחד, שיש להם שטחי אחסון עצומים המסוגלים לעמוד באחסון מספר רב של אתרים ובכלל התנאים הנדרשים.

שרת אחסון תמונה

סוגים שונים של אחסון ואילו מתאימים לוורדפרס?

כפי שבטח יצא לכם לראות ולהתרשם, חברות אחסון האתרים מספקות אפשרויות וחבילות אחסון שונות. הסיבה לכך היא שיש מגוון תצורות בהן השכרת שטח האחסון מחברת האחסון יכולה להתבצע בפועל – 

  1. אחסון שיתופי (Shared Hosting) – אחסון שיתופי הוא האחסון הבסיסי והזול ביותר שחברות האחסון מציעות. בפועל מה שזה אומר, שהאתר שלכם ישב באותו שרת ביחד עם אתרים נוספים ואתם תחלקו ביניכם את סך המשאבים של אותו השרת. זו אופציה שיותר מתאימה כמובן לאתרים קטנים עם מספר גולשים מצומצם. היתרון – המחיר זול ואטרקטיבי שיכול לעמוד על דולרים בודדים בחודש. החיסרון – אתם מתחלקים כאמור במשאבים עם אתרים נוספים, כך שבמידה ויש עומס על אתר אחר בשרת זה ישפיע עליכם באופן ישיר באותה העת. חשוב לציין בהקשר זה שבחברות האחסון האיכותיות והרציניות זה יהיה פחות מורגש מכיוון שהן ימנעו מלדחוס כמות גדולה של אתרים על אותו השרת וידאגו להיות בבקרה מתמדת שאף אתר לא צורך משאבים בצורה מופרזת שעלולה לפגוע בביצועים של האתרים השכנים לו. סוגיה נוספת לשקול היא נושא האבטחה שיותר בעייתי באחסון שיתופי מכיוון שבמידה ויש חולשת אבטחה באחד האתרים שחולקים את השרת, זה עלול לסכן את השרת כולו.
  2. אחסון וירטואלי (VPS) – האחסון הוירטואלי הוא תצורה משודרגת לאחסון השיתופי. במצב זה, האחסון שלכם עדיין ישב ביחד עם עוד אתרים על אותו שרת, אבל כל אתר מקבל הקצאת משאבים פרטיים משלו, כך שהאתר שלכם אינו מושפע מתנודות של האתרים האחרים. יתרון – ביצועים אחידים, יציבים וטובים. חיסרון – המחיר מטפס ויכול לעלות עשרות (ולפעמים מאות) דולרים בחודש.
  3. אחסון ייעודי (Dedicated Hosting) – במקרה זה האתר ישב על שרת ומחשב פרטי משלכם, כך שכל המשאבים שלו עומדים אך ורק עבורכם בכל רגע נתון. שרת ייעודי יתאים לאתרים גדולים מאוד הזקוקים לכמות מאסיבית של משאבים, יציבות ואבטחה מתקדמת. המחיר כמובן יעלה בהתאם ויכול להגיע למאות ואפילו אלפי דולר בחודש.
  4. אחסון ענן (Cloud hosting) – אחסון ענן היא תצורה ייחודית ושונה מסוגי האחסון האחרים שדיברנו עליהם עד כה. בתצורה זו, במקום לאחסן את האתר שלכם על מחשב אחד (או על חלק ממנו), האתר יאוחסן על רשת גדולה של מחשבים המקושרים ביניהם ומתנהגים כיחידה אחת – על הענן. בפועל המשמעות היא שנתוני ומשאבי האתר יחולקו בין מספר מחשבים פיזיים במקום על מחשב אחד. גם כאן ישבו על הענן מספר רב של אתרים בהתאם לגודל הענן אך הפעם כמות המשאבים שעומדת לרשות הענן היא עצומה ובלתי מוגבלת. היתרונות המשמעותיים של אחסון מהסוג הזה הם אמינות, גמישות בכמות המשאבים, מהירות ויציבות ותמחור יחסית נוח (המחיר כאן משתנה בהתאם לצריכת המשאבים של האתר שלכם, לדוגמה בCloudways תוכלו למצוא אחסון ענן איכותי המתחיל מ10$ בלבד וכן הלאה).

איך בוחרים חברת אחסון שמותאמת לצרכים של האתר שלך?

קודם כל חשוב להבין את הנתונים של האתר הספציפי שלכם. כאמור, לא כל אתר צריך את אותו סוג אחסון, זה תלוי בהרבה מאוד פרמטרים וחבל שתשלמו יותר ממה שאתם צריכים או שלא תקבלו מענה על הצרכים האמיתיים של האתר.

ולכן, אחרי שפרשתם בפניכם את הנתונים, אלו הפרמטרים שכדאי לשקלל לפני שבוחרים את האחסון המתאים ביותר עבורכם – 

  1. מהירות השרת – מהירות שרת האחסון נמדדת בזמן שחולף מלחיצה של גולש על קישור לאתר ועד הרגע בו מתחילה טעינת העמוד. בשפה המקצועית פרק הזמן הזה נקרא TTFB.
  2. תמיכה מקצועית ושירות לקוחות – אחד הדברים אולי הכי חשובים זה הזמינות והמקצועיות של חברת האחסון. אתם לא רוצים למצוא את עצמכם מחפשים אותם ומבזבזים שעות של עבודה ותסכול גדול בלפתור תקלות בעצמכם עד שהם מועילים בטובם לתת לכם שירות. רוב החברות האיכותיות מספקות היום זמינות של 24/7 כל השנה, בערוצי תקשורת קלים וידידותיים כמו מייל, טלפון ולייב צ'אט. שימו לב שאתם בוחרים חברה עם מערך תמיכה מהסוג הזה.
  3. אבטחה – אתם בטח יודעים שבעולם של היום, כל אתר (וכן, גם האתר שלכם) חשוף לפירצות אבטחה מסוגים שונים. כדי להבטיח מערך אבטחה חזק כמה שיותר, אתם צריכים לבחור בחברה רצינית שמיישמת את מערך האבטחה החזק ביותר. חשוב להבין שהיום רוב החברות הגדולות עושות את זה, פשוט שימו לב שאתם לא מתפתים ללכת על חברה קטנה, לא מוכרת וזולה.
  4. מיקום פיזי של השרתים – למיקום הפיזי של השרתים יש משמעות בעיקר מבחינת מהירות טעינת האתר, מכיוון שככל שהשרת עליו יושב האתר רחוק יותר מהגולשים המשתמשים באתר, המידע צריך לעבור דרך ארוכה יותר, מה שיעלה לנו בזמן טעינה ארוך יותר. תמיד עדיף לבחור שרת שקרוב ככל הניתן לקהל היעד שלנו (שימו לב שיש חברות אחסון שמחזיקות בכמה מרכזי שרתים ברחבי העולם אז במידה והם מציעים אפשרות בחירה, שימו לב לבחור את המיקום הכי קרוב מהאפשרויות).
  5. מחיר – כפי שראיתם, טווח המחירים של שירותי אחסון נע בין כמה דולרים בודדים ויכול להגיע עד לאלפי דולרים בחודש. סוג האחסון הוא לא הגורם היחידי שמשפיע על המחיר וחשוב להבין לעומק ולבדוק מה התמורה שמקבלים בעבור המחיר כי לא תמיד מתקיים קשר ישיר בין המחיר לאיכות האחסון. ממליצים לכם להתייעץ עם איש מקצוע שימליץ לכם על האחסון הכי נכון עבור האתר שלכם.
  6. הקצאת משאבים – בכל תוכנית אחסון מופיעים ערכים משתנים בשם Bandwidth (תעבורה חודשית – כמות המידע המותרת למעבר בין הגולשים לאתר בחודש אחד) וDisk Space (שטח האחסון המוקצה עבורכם בשרת). ערכים אלו מבטאים את המשאבים המוקצים לכם משרת האחסון באותה החבילה וחשוב לוודא שזה מותאם לנתונים הספציפיים שלכם.

לסיכום

רגע להרגיע אתכם – בחירת אחסון באתרים של וורדפרס זה דבר דינאמי וניתן לשינוי. המשמעות של זה היא שניתן לבחור איפה אנחנו רוצים לאחסן את האתר שלנו בכל זמן נתון ואפשר להעביר את האתר בין חברות האחסון השונות, כך שאתם יכולים לנסות חברה ומסלול מסוים ובמידה והוא לא מתאים, להמשיך הלאה למסלול וחברה מדויקים יותר.
מהניסיון הרב שלנו ומתוך מחקר מקיף שעשינו, אנחנו ממליצים לכם על חברת Cloudways כחברת אחסון איכותית וחזקה.

*שימו לב – יש לנו קוד קופון בשבילכם שמעניק לכם 10% הנחה ל-3 חודשים ראשונים (קוד קופון – STUDIOKRIS).

אם יש לכם עוד שאלות או שאתם רוצים להתייעץ איתנו איזה מסלול הכי נכון עבורכם, מוזמנים תמיד לפנות אלינו!
בהצלחה 🙂

מדריכים נוספים חמים מהתנור

סליקת אשראי - תמונת נושא
ווקומרס

המדריך המלא לבחירת חברת סליקה לחנות דיגיטלית

כאשר ניגשים לבחור חברת סליקה עבור החנות האינטרנטית שלנו, קל מאוד להתבלבל בתוך מגוון האפשרויות והפתרונות המוצעים בשוק. במאמר זה כתבנו לכם את הקריטריונים החשובים ביותר על כיצד בוחרים חברת סליקה שמתאימה לצרכים של העסק שלכם. החלטה מושכלת יכולה לחסוך לכם אלפי שקלים בשנה!

גוגל אנליטיקס ראשית
אסטרטגיה עסקית

גוגל אנליטיקס למתחילים

גוגל אנליטיקס (Google Analytics) היא הפלטפורמה החינמית המובילה כיום לניתוח ומעקב אחר נתונים וסטטיסטיקות של אתר האינטרנט שלכם. ככל שיש לנו יותר ידע ודאטא על ביצועי האתר, כך אנחנו יכולים להשתפר ולהתאים את עצמנו לקהל הלקוחות שלנו בצורה מיטבית ואפקטיבית יותר.
במדריך זה נדבר על הכלים והיכולות של גוגל אנליטיקס, הדרכים שבהם הכלים הללו יכולים לתרום לעסק שלנו ועוד.